• Home
  • About CCL
    • Vision and Mission
    • Corporate Governance
    • Locations
    • Approvals/Compliance
    • Memberships and Affiliations
  • Expertise
    • Slab Solutions
    • Post-Tensioning
    • Precast
    • Repair and Strengthening
    • Structural Bearings
    • Geotechnical
  • Structures
    • Buildings
    • Bridges
    • Containment
    • Turbines
    • Stadia
    • Pavement SOG
  • Sectors
    • Commercial
    • Residential
    • Health
    • Education
    • Industrial
    • Retail
    • Leisure
    • Transport And Infrastructure
    • Environmental
    • Power And Utilities
  • Downloads
    • Brochures
    • Articles
    • Case Studies
  • News
  • Human Resources
    • CCL People
    • Careers
    • How To Join Us
  • Contact Us

Fort Belvoir Hospital Parking Garages, Virginia, USA

Fort Belvoir Community Hospital development is a $747 million, two million sq ft hospital expansion, built to vastly enhance Fort Belvoir’s medical capacity and capabilities.

The military construction project features a hospital complex with 120 in-patient beds, primary and speciality care clinics and 3,500 parking spaces.

U.S. Army spokeswoman Jennifer Albert said: "There’s been a lot of hard work and planning... to make it (Fort Belvoir Community Hospital) a world-class facility".

The project is located in Fairfax County, Virginia, a suburb of Washington, D.C., and "will serve as an exemplary model for treating wounded soldiers".

The U.S. Army Corps of Engineers used a combined ‘design-bid-build’ process for the hospital, which accelerated the design and construction phases whilst controlling cost and schedule.

CCL was contracted to furnish the post-tensioning material for the two parking structures, serving the new hospital and totalling about one million sq ft (304.8k m2) of floor-slab area. The project is being delivered under a design-build programme with Oncore Construction. Desman Associates, one of the leading parking structure consultants in the US, is serving as the engineer of record on the project.

The project has typical bays of 60" x 18" with 15" x 36" beams, and a one-way 5⅟2" slab. The CCL project management team worked closely with the contractor Oncore Construction to keep the project moving at a fast pace whilst satisfying all the requirements of the US Army Corps of Engineers, which accepts nothing less than the highest quality of workmanship and material on its projects.

 

  • Download Case Study
  • Go Back
  • CONTACT US

    CCL
    Unit 8 Millennium Drive
    Leeds
    LS11 5BP
    United Kingdom

    T: +44 (0)113 270 1221
    E: enquiries@cclint.com

    Get In Touch


    Website design and build by Grey Matter | web design sheffield